• (0424) 237 89 75
  • Merkez, Elazığ

Haber Detayı

SAĞLIK RAPORLARINDA YENİ DÖNEM..


Federasyon Başkanımız Mustafa Gür, vize ve transfer işlemlerinde yazılı beyanı yeterli olması kararının alınmasına destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a, TFF Başkanı Nihat Özdemir’e ve Yönetim Kurulu Üyelerine, TFF İcra ve Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez’e teşekkürlerini bildirdi...

Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Gür yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı ” Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönergesi’nde yaptığı değişiklik ile futbol lisans işlemlerinde önemli bir sıkıntının giderildiğini bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamındaki federasyonlarda ve Türkiye Futbol Federasyonu’nda vize ve transfer işlemlerinde yazılı beyanı yeterli olması kararının alınmasına destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Dr Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a, TFF Başkanı Nihat Özdemir’e ve Yönetim Kurulu Üyelerine, TFF İcra ve Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez’e teşekkürlerini bildiren Mustafa Gür’ün açıklaması şöyle; “Sağlık Bakanlığı ” Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönergesi nde yaptığı değişiklik ile yeni uygulama olan ” Durum Bildirir Tek Hekim Raporu” metni değiştirilmiş yaşanan sıkıntılardan dolayı yapılan çalışma ile Gençlik ve Spor Bakanlığı 3289 sayılı ”Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu” kapsamında kurulan spor federasyonlarını kapsayan ”Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği”ni 14 Aralık 2019 tarih ve 30978 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak önemli bir adım atılmıştır.

TASKK tarafından yapılan girişimler sonucu TFF ”Amatör Futbolcu Lisans ve Transfer Talimatı”ında değişiklik yapılarak gerekli düzenlemeye ilişkin 20.12.2019 tarihinde yapılan TFF Yönetim Kurulu’nda alınan karar 23.12.2019 tarihinde TFF internet sitesinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yapılan bu değişiklik ile amatör futbolcular ve sporcularda sağlık raporu sadece Filiz lisanslarda istenecektir. Vize ve referanslarda sağlık raporu yerine 18 yaşından büyük futbolcu ve sporcuların kendisinin 18 yaşından küçük futbolcu ve sporcuların ise velisinin imzalayacağı SAĞLIK BEYAN FORMU vermeleri yeterli olacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamındaki federasyonlarda ve Türkiye Futbol Federasyonu’nda vize ve transfer işlemlerinde yazılı beyanı yeterli olması kararının alınmasına destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’a TFF Başkanımız Sayın Nihat Özdemir’e ve Yönetim Kurulu Üyelerine, , TFF İcra ve Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Genel Başkanı Sayın Ali Düşmez’e çok teşekkür ederiz.”




saglik raporlarinda yeni donem