• (0424) 237 89 75
  • Merkez, Elazığ

Haber Detayı

ENGELLİLER HAFTASI KUTLU OLSUN..


ELAZIĞ AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU OLARAK YALNIZCA BİR GÜN DEĞİL, HER ZAMAN ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ...

“ ENGELLİ OLMAK MADEMKİ ZOR. O ZAMAN BİZ DE ZORLUĞA ENGEL OLURUZ.”

Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Bundan dolayıdır ki, Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkelerde değerlendirilmekte ve engellilerin sorunlarına çözüm aranmaktadır.
İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini unutmamalıyız. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının ve çağdaş toplum olmanın gereğidir. Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları noktasında hepimize görevler düştüğü unutulmamalı ve engelli vatandaşlarımıza karşı biraz daha duyarlı olmalıyız.
Vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hem sosyal devlet olmanın gereği, hem de hepimizin toplumsal sorumluluğudur.
Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlendiği, geleceğe daha umutla bakabildiği bir ortam ve huzurlu bir yaşam diliyor, tüm engellilerimizin haftasını kutluyorum.



engelliler haftasi kutlu olsun
engelliler haftasi kutlu olsun
engelliler haftasi kutlu olsun